maanantai 20. syyskuuta 2010

Harjakaiset (ilman kattoa)

Kesä tuli ja kesä meni! Oikeastaan koko kesä meni siihen, että sahailin eri kerroksia valmiiksi ja kasasin nukkekotiani. Koska tämä on ensimmäinen nukkekoti, jonka rakennan oli vähän alku hankaluuksia sen suhteen miten rakentaisin sen. Loppujen lopuksi päädyin ratkaisuun, että talo muodostuu kahdesta kahden kerroksen moduulista ja parista yhden kerroksen moduulista.

Kellarikerroksen kuvia olen jo julkaissut aikaisemmin, joten alla kuva talosta kolmen kerroksen kera. Eli tässä vaiheessa talossa on yhden kerroksen kokoinen kellarikerros ja kahden kerroksen muodostama moduuli. Kellarikerroksen päälle tulee keittiö sekä ruokailuhuone. Ruokalihuoneesta tulee pääsy terassille. Kolmannessa kerroksessa tulee olemaan olohuone ja työhuone.



Kolmannen kerroksen päälle tuli toinen kahden kerroksen moduuli. Näihin kahteen kerrokseen tulee lastenhuoneita ja isovanhempien huone. Isovanhempien huoneeseen tulee parveke.



Alkuperäisestä 6 kerroksen nukkekodista nukkekotini kasvoi siis yhdellä kerroksella. Eli kaiken kaikkiaan taloon tulee seitsemän kerrosta. Kerrokset jakautuavat siten, että pohjalla on kellarikerros, sen päällä 5 varsinaista asuinkerrosta ja päälimmäiseksi jää ullakkokerros.



Seuraavaksi tarkoitukseni on tehdä etuseinät taloon. Kellarikerroksen kohdalta etuseinän rakenne on jo mietitty ja olen aloittanut rakentamisen. Myöskin pääsisäänkäyntiä, joka tulee toiseen kerrokseen, olen aloittanut. Etuovista ja muutoinkin tarkempia kuvia itse rakenteesta tulossa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti