tiistai 15. marraskuuta 2011

Kellarikerroksen aula

Nukkekodin kellarikerroksen aulan tekeminen on edennyt siihen pisteeseen, että siellä on tapetoitu seinät, asennettu muovimatto lattiaan ja paneloitu katto. Aula tilassa on myös alakerran vessa ja portaat yläkertaan. Alakerran lattia materiaaliksi valitsin harmaan muovimaton, joka on liimattu suoraan vaneriin kiinni. Sama muovimatto on myös takkahuoneessa ja alakerran vessassa. Kyseinen muovimatto jäi ylimääräiseksi oman talon remontista.
  

Tapetiksi puolestaan valitsin hennon värisen rusetti/kukkatapetin. Tapetti on oikeaa tapettia, jonka talomme edelliset omistajat jättivät varastoon. Kyseistä tapettia ei kuitenkaan ole missään talomme seinässä, joten pystyin huoletta ottamaan sen nukkekoti käyttöön. Kerrankin olin viisaas, kun en hävittänyt noita vanhoja tapettirullia pois. Kuten kuvasta huomaa kaikki listat vielä uupuvat enkä ole päättänyt niiden materiaalia.


Jostakin syystä halusin tehdä alakerran aulaan puolipaneelin tummasta puusta, vaikka puolipaneelit eivät olekaan muotia sisustuksissa. Itse kuitenkin tykkään puupinnasta, joten tein paneelin bambutableteista. Kyseisissä bambutableteissa oli noiden leveiden "lautojen" välissä kapeampia suikaleita, joita käytinkin sitten paneelin päällä listana.
Tottakai kellarikerroksesta pitää päästä yläkertaan, joten tein alakertaan L:n muotoiset portaat 2 mm lennokkivanerista. Aluksi kokeilin tehdä portaita leveistä jäätelötikuista, mutta jotenkin niistä tuli ruman näköiset. Niinpä päädyin tilaamaan netistä lennokkivaneria ja tekemäään portaat siitä. Koska tuo materiaali on mielestäni arvokasta tein ensin kokeiluversiot pahvista ja muotin pohjalta tein itse portaat. Portaiden mittasuhteet on suhteutettu lyhyville talon omistaja hiirille.Portaita ei ole vielä kiinnitetty millään tavalla, koska aulatilan takaseinän materiaali on vielä päättämättä.Lisäksi portaiden alle on tarkoitus tehdä kodinhoitotilaa eli paikat pyykinpesulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti